21 iulie 2011

Focaccia cu prune


Bucatarul nostru s-a  indragostit de focaccia, inca de prima data cand a preparat-o. Lui nu-i prea plac prajiturile, mai ales cele complexe cu crema. iar aceasta solutie - un blat simplu de paine peste care pui fructe si un pic de zahar i sa pare geniala. Eu zic ca reteta aceasta i se potriveste perfect.
Azi focaccia a fost o solutie pentru cina, caci nu aveam paine si degeaba era pusa la crescut.. caci pana se cocea, noi trebuia sa fim demult mancati :)
Prima focaccia pe care a facut-o era cu cirese amare. Aveti aluatul aici. Acum am facut una cu prune. Am folosit cam 10 prune, cu samburii scosi si  taiate in 8, peste care am pus 2 linguri de zahar si le-am lasat cam un sfert de ora. Intr-o forma de tarta unsa cu unt a pus aluat de paine si a rasturnat prunele in mijloc. Le-a lasat la crescut jumatate de ora si le-a copt tot cam 30 minute.
Puiu  a avut niste exclamatii de uimire cand a iesit tarta din cuptor! Noua ne place sa o mancam cu lapte.. lui puiu nu pea ii place laptele asa ca o mananca ca atare.

Un comentariu: