6 iunie 2013

M-am hotarat sa ma fac bine

Da, eu am hotarat sa ma insanatosesc. De mai bine de 3 luni sunt tot racita. De-abia imi trecea una, ca ma apuca iar. Dar erau raceli ce le ducem pe picioare, le neglijam si treceau ele. Ultima, m-a pus la pat cu febra si puroi in gat. M-am dus si eu la medic, s-a mirat sa ma vada caci e prima data cand m-a vazut bolnava si ne cunoastem de vre-o 5 ani. Doar adeverinte si concedii pentrul fiul meu mi-a scris.
"Doamna S. ma mir ca stati in picioare, va scriu concediu o saptamana". M-am bucurat ca aveam multe de rezolvat.
Bineinteles, ca nu plec de la dctor asa usor, fara antibiotic. Si l-am luat, ca ma saturasem de luni intregi de raceala. A fost varianta usoara -  "capitulez, iau pilula si imi ia cu mana", asa cum fac majoritatea oamenilor, "lasa ca nu patesc nimic o saptamana de chimicale".  Si a fost bine cat am luat pilula, dar dupa ce n-am mai luat-o a revenit durerea in gat. "Sunt niste radacini foarte puternice, anul acesta care rezista la antibiotic" imi zice o farmacista. Bine ca ele rezista, dar eu nu rezist la inca o tura . Asa ca din nou m-am lamurit de ce nu ma duceam eu mai des la domnul doctor. M-a mai prostit si alta data cand mi-a facut un vaccin antitetanos cu forta inainte de ce sa nasc. Eu nu vroiam sa fac si el nu ma lasa sa plec.
Asa ca m-am hotarat sa ma insanatosesc eu. Si am inceput cu capul. De acolo pleaca toate problemele asa e? Facem o pauza, capule! Nu ne mai stresam, lejereala totala! Nu mai mergi la serviciu, nu mai ai nici o predare, nu mai trebuie sa termini nimic obligatoriu intr-o anumita zi, nu trebuie sa fii eficient, daca freci menta o zi nu e sfarsitul lumii, iar tot ceea ce vei face zilele acestea va fi din placere. In paralel, ca sa stie capul ca "ma tratez"si sa fie el multumit iau ceva sirop natural de plante si beau ceaiuri ca sa ma mai scoale de pe scaun :).
Si toate acestea puse impreuna au inceput sa dea rezultate ca un adevarat tratament. Mi-am amintit cum era acum 10 ani. Atunci eram mai libera.
Si incep sa gust din libertate. Are un gust tare bun. La mine prima care trebuie sa se elibereze e mintea.   Sa recapete incredere in ea, sa stie ca va fi bine, chiar daca inca nu stie exact cum. Dar daca e deschisa va veni.
Am fost invatati sa avem un loc de munca. Gandeste-te numai la expresia- loc de munca: adica un loc unde sa muncesti, dar de ce nu-i zice o sursa de venit? fiindca un loc de munca e in primul rand un mancator de timp, vointa, libertate, creativitate si cea mai proasta sursa de venit. ironia face , statistic vorbind ca majoritatea lumii merg la locul lor de munca doar pentru bani! Ce trist! De ce? Fiindca asa "trebuie", fiindca asa face "toata lumea", fiindca asa am fost "invatati", fiindca, fiindca, fiindca..... Ii inteleg, si eu ma lupt cu aceleasi ganduri, dar le voi birui intr-o zi.
Ieri am luat ceva din posta si m-am gandit ca postasul imi aduce doar facturi! Oare daca n-as mai avea adresa, nu mi-ar mai aduce? hmm.... vom ajunge si acolo, sa nu mai am de platit facturi. incetul, cu incetul, dar sigur. Si de ce vorbesc de facturi? Pentru ca sunt mana-in-mana cu "locul de munca". Ce scenariu prost e viata traita asa, nu stiu cine l-a scris dat tare netalentat a fost. Multi jucam in acest teatru stupid. Si suntem actori voluntari.
Am auzit o expresie care mi-a placut. " sa duci o viata constienta". Mi-a ramas in cap, ma gandesc din cand in cand la ea.  Tie ce iti spune?

E TIFF la Cluj acum- ma duc la film de la 11.00.  Te-am pupat!
imagine cu o faneata pe valea Muresului.


Un comentariu:

  1. Bine ca te-ai facut bine pana la urma! Eu sunt mandra ca n-am mai racit demult, si cand racesc dureaza o zi, sa bat in lemn ... Dar o pauza mi-ar prinde bine, cat mai lunga cu putinta. Dar daca nu ai o pasune, o gradina - CEVA de la care sa pornesti, cum poti sa scapi de mersul la servici - dupa bani? Care ti-ar trebui, chiar si daca n-ai avea adresa ... uf, greu!

    RăspundețiȘtergere