ok, nu e sarma, fiindca nu avem nicicare nervi sa le invartim si nici nu e varza a la cluj, caci n-am avut varza murata.
Se prepara foarte repede. Ai nevoie de 1 kg carne de porc tocata, cat de putin grasa (noi avem obiceiul de a cumpara de la supermarket o bucata de cane proaspata pe care ni-o toaca acolo si o congelam noi, asa evitam carnea grasa sau veche).
Asadar. Mark a amestecat carnea cu sare, chimion, un pic de boia cat pentru gust si o cana mica (150ml) de orez fiert in apa cu sare. A taiat separat o varza mare (cum o tai pt. salata) si a frecat-o cu sare.
A luat o oala de supa, pe fund a pus ceva resturi de caizer afumat, doar pentru gust si aroma si a inceput sa cladeasca : un strat de varza, unul de carne, si un pic de cimbru. Si tot asa... A pus-o pe foc cu capac si a turnat peste un litru de apa clocotita. A fiert. Excelent! Ingrediente putine si un gust mmmm.... Evident, o farfurie a golit si puiu'.
E chiar light daca ai grija ce carne folosesti, afumatura doar "i-o arati "si nu pui smantana.
A propos, poate fi o regula buna sa nu amesteci (in burta ta la aceeasi masa ) grasimile din carne cu cele din lactate.
In curand.. poze :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu