In sfarsit PUIU a cazut la datorie.. dupa lupte seculare de de aproape 2 ore, urlete, interventii si alte cele...
Vine weekendul. poate aveti chef de gatit , poate v-am inspirat si faceti ceva plecand de la o reteta de aici. Sa ne scrieti ce ati gatit sau ... ars in zilele urmatoare.
Hai sa va spun cum face bucatarul meu supa de linte. Evident, tot simplu.
A lasat la inmuiat in apa vre-o 8 ore linte uscata (noi o cumparam de la supermarket) apoi a fiert-o in apa cu sare si 1-2 morcovi pana s-a fiert- cam 1 ora. Zeama care rezulta arata ca o fiertura de vrajitoare, e pamantie si se depune culoarea pe marginea vasului... dar nu ramane asa :). Separat a facut un rantas :a calit in ulei o ceapa taiata marunt, a adaugat faina, un pic de boia (vezi sa nu arzi boiaua ca devine amara) si pe rand cate un polonic de zeama din supa, pana s-a facut o pasta mai moale pe care a turnat-o peste supa. I-a dat inca un clocot si a fost gata! Lui ii place sa o manance asa, mie imi place sa o fac crema cu blenderul (ca cea din poza). Cand o serveste ii pune smantana, verdeata si boia si merge bine cu crutoane.
Ca sa faci usor crutoane in casa, ia o felie de paine si fa-i un caroiaj cu cutitul de paine, dar fin sa nu se desprinda, apoi o bagi in prajitorul de paine si cand e prajita, o rupi dupa caroiaj.
...eu mai pun si o foaie de dafin!:)....dar o scoti repede...ca se amareste!
RăspundețiȘtergere