8 decembrie 2011

Supa de ceapa


8 decembrie 2011- o zi buna pentru un nou inceput!
"Dar cine este seful tau?" il intreb eu pe puiu, in mijlocul negocierilor daca mergem la gradinita sau la serviciu. Dupa cateva momente, imi raspunde cu convingere"Eu sunt sefu!". Si mi-a inchis gura, mi-a desfiintat argumentele si am avut ceva de invatat de la el. Puiu vrea si el sa mearga la serviciu, nu la gradinita, asta dupa ce a vazut ca la scoala nu il duc, desi trecem pe langa e in fiecare dimineata si baietii mari joaca fotbal pe teren, iar el merge ... la gradi.  Deci nu trebuie sa ii gasim un sef lui puiu, caci s-a descurcat.
Supa de ceapa pe care mi-a facut-o bucatarul nostru a fost delicioasa! Demult asteptam o supa de ceapa de la el, si uite ca i-a venit randul.
A taiat rondele 6 cepe mijlocii, le- a calit in ulei (de masline), dar se poate si ulei simplu. Cand au devenit sticloase le-a adaugat o lingura de faina si a mai calit un pic amestecul. Le-a adaugat un litru de apa, sare, piper si le-a lasat sa fiarba pana s-au fiert bine. La sfarsit a adagat putin vin rosu, oregano, nucsoara si praz taiat rondele. In farfuria de supa am mai pus cas ras, iar cand am turnat peste el supa fierbinte, s-a topit. Mi-a placut extrem de mult! Sper sa mai faca!

3 comentarii:

  1. Bine-ai revenit :)! Cat despre supa de ceapa, n-am mancat niciodata dar demult ma intreb oare cum o fi ... O sa inerc reteta voastra!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai face ...mai face ... caci cred ca mai este unde evolua :P

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu calesc cepele in jum.ulei,jum.unt!Apoi adaug apa si un cub de "marhahusleveskocka",,..si mai pun vin,GYÖMBÉR_POR(praf de ghimbir)un pic numai,praz si sare,apoi un pic de smintina sau frisca..iar la sfirsit cascaval ras(nie-mi place pe piine prajita...)nucusoara sa nu uitati!iese fenomenal!!!!!Asta nu insaeamna ca reteta voastra nu e buna...Sint convinsa ca iar ati nimerit-o bine!....:))

    RăspundețiȘtergere