28 februarie 2012

Briose italiene


Ieri la pranz, dupa ce  tocmai culcasem pachetul de muci si tuse (puiu) si ramasesem doar eu cu ai mei (muci) m-am pus la calculator sa vad ce a mai aparut pe bloguri. Si foarte  bine am facut caci am putut sa raspund la intrebarea -ce-i dau sa manance lui puiu cand se scoala. Nu e intr-o faza in care sa manance orice, mai bine zis este intr-o faza in care manaca foarte putin variat. Cred ca va trebui sa-l las flamand vre-o 2 zile ca sa ii fac un reset.
Dar sa nu ne indepartam de la subiect- caci v-am promis briose italiene. Reteta originala de inspiratie se gaseste  aici. Eu am transformat-o in functie de ce ingrediente am avut la dispozitie.
Si am facut asa:
am inlocuit telemeaua cu cas, aveam doar un iaurt de 150 grame si am mai adugat inca 100 gr de unt, ca sa se compensese; in lipsa  de oregano am pus busuioc, iar ulei am avut doar o lingura.
DECI:
250 gr faina
o jumatate pachet de praf de copt
100 gr cas taiat cubulete mici
o lingurita de sare
5 masline tiate marunt, far samburi
5 rosii uscate, taiate marunt
o ligurita de busuioc uscat
1 iaurt de 150 grame
100 grame de unt
o lingura de ulei
1 ou
Apoi am urmat procedeul  Lianei de pe blogul ei. Am amestecat faina, praful de copt, sarea, casul, maslinele, rosiile, sara, busuiocul. Am topit untul si l-am turm=nat peste, Separta am batut oul si am turnat iaurtul si le-am adaugat la restul compozitiei. A iesit o pasta lipicioasa eterogena care imi punea semne de  intrebare. L-am pus in forme de briose (cu hartie) si le-am copt. Aragazul meu este unul mai vechi si nu pot sa zic la cate grade sau cat timp. Daca iti cunosti aragazul, prin incercari stii cat timp si la ce foc trebuie sa coci diferite aluaturi. daca ai cuptor ce se poate seta- atunci Liana recomanda cam 30 de minute la 180 de grade.
Dar de ce italiene? Caci atunci cand am muscat din ele m- adus cu gandul la aromele italiene- poate  combinatia de rosii cu masline si busuioc, si un aluat usor pufos.
In orice caz, puiu a mancat o briosa. Iar bucatarului nostru i-am facut o mare surpriza.
Victorie!
Multumesc, Liana!

4 comentarii:

  1. Cu placere, ma bucur ca v-au placut! :)
    Nici al meu cuptor nu-i cu grade, are 3 trepte si estimez eu ce si cum, dar cand am o reteta cu grade scriu si asta, ca am primit plangeri de la citioarele cu cuptoare electrice :)

    RăspundețiȘtergere
  2. mmm multumim intradevar foarte gustoase. eu le-am "consumat" (am uzit azi la radio o reclama idioata in care se recomanda sa consumi zilnic nu stiu ce iaurt de r***t). in fine deci io il recomand cu un vin alb demisec, sau bere (asta in funtie de cat ies de sarate) cu cat ii mai sarat merge mai bine cu bere!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mie-mi plac cu iaurt, da' de buna seama ca-s bune si cum zici tu :)

      Ștergere
  3. mmmda evident ca dimineata nu le manci cu bere si nici cu vin! dar intradevar si cu iaurt e bune :)

    RăspundețiȘtergere