5 iunie 2012

Tarta cu urda si spanac

Azi am dat cu banul cine sa mearga cu puiu in parc. Eu sau bucatarul nostru.... n-aveam nicicare tragere de inima si normal, a iesit el, dar am mers eu... de ce? fiindca fiecare trebuie sa faca ce se pricepe mai bine. initial m-am bucurat si m-am gandit ca ce ar fi sa fac tarta cu urda si spanac. dar cand am vazut ca trebuie sa fac ceva blat pentru ea..... am schimbat foaia si l-am rugat sa faca el tarta , ca ma duc eu in parc.
asa ca specialistul nostru in bucatarie ne-a facut o cina minunata.
Blatul a fost de pizza- aprox. 500 gr faina, 300 ml apa calduta, 25 grame de drojdie, un pic de sare si un pic de zahar. A facut un aluat obisnuit si a dospit cam o jumatate de ora timp in care a pregatit umplutura. A zdrobit vre-o 4 catei de usturoi i-a pus in tigaie in ulei, alaturi de 500 gr spanac proaspat si le-a lasat la scazut sub capac. Cand a fost gata, l-a tocat mare, l-a pus intr-un castron si a adugat 250 grame de urda, 2 oua batute pentru papara, sare, piper si nucsoara (duap gust).
A impartit aluatul in 2 si a intins doua foi. Tava a uns-o cu ulei si a presarat-o cu faina, a pus foaia intinsa, umplutura si a acoperit-o cu cealalta.
A pus-o la cuptor imediat, nu a mai dospit. A stat in cuptor cam 20 de minute la foc mare- timpul difera de la cuptor la cuptor.




Minunata!
Recomandarea bucatarului pentru cei carora le plac gusturile mai tari: sa incerce o branza mai cu caracter, un gust mai puternic, gen feta, gorgonzola, parmezan etc.

Un comentariu: