24 ianuarie 2011

Tarta cu branza de vaci

Ce faci cand copilul tau refuza sa bea lapte? Nu o zi, doua, ci de cateva luni bune. De unde isi ia calciul? Iaurtul simplu NU, dar e acceptat daca bag in el dulceata facuta de bunica - asa evit sa ii dau cele cu fructe care numai calciu nu au.
Puiul meu e mort dupa stafide.. asa ca le ascundem in tarta cu branza de vaci. Iata cum o fac eu (da eu, de data acesta). Se pregateste foarte repede.
Pun intr-un castron urmatoarele : 1/2 kg branza de vaci (eu am luat la vrac cu 14% grasime, e bine sa fie un pic grasa caci cea slaba e inecacioasa), 2 oua, 100 gr stafide (eu cu astea jonglez :pun mai multe fructe uscate taiate marunt; curmale, prune, smochine,  caise etc.), coaja rasa de la 2 lamai, 70 gr zahar, 100 gr unt taiat cubulete, vanilie, 4 linguri de amidon alimentar si 1 lingura de praf de copt. Le amestec. Eu le coc intr-un vas de yena caci imi place sa fie "tarta" mai adanca. In tava de tarta de cate ori o fac, o usuc prea tare. Vasul il tapetez cu unt si gris. La cuptor o las mai intai la foc potrivit cam 20 minute sa se rumeneasca dupa care o mai las inca cam 30 minute la foc mic. Cand e gata miroase foarte bine in casa si stii cand trebuie sa o scoti :).

4 comentarii:

  1. mmm.. asta o incerc si eu sambata ca suna buna si simpla :)

    RăspundețiȘtergere
  2. a iesit buna :D

    mi-am dat drumu la imaginatie si am pus si niste fructe de padure pe fundul vasului de yena, sub aluat .. e interesant da-s destul de acrisoare asa ca trebuie niste zahar pudra pe deasupra..

    intentia era sa intorc placinta cand e gata si sa fie fructele sus.. n-am avut rabdare ca era pofta mare.. asa ca am taiat-o direct din vas :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ne bucuram ca ti-ai dat drumu' la imaginatie

    RăspundețiȘtergere