17 noiembrie 2011

Leacuri pentru gatul rosu - IN MEMORIAM BOGDAN MUNTEANU

Se implinesc opt ani de cand a plecat dintre noi un prieten drag. O intamplare stupida, chiar prea stupida sa ne mai gandim cum de s-a putut intampla.
Bucatarul nostru si Bogdan au impartasit cativa ani frumosi de facultate. Au fost colegi de camera, prieteni buni,  au impartit bucuriile si fricile, sesiunile, re-urile, au gatit impreuna, au fumat impreuna si au chefuit.
Bucatarul nostru isi aminteste cum primea Bogdan pachet de acasa si ce bine mancau ei cateva zile dupa aceea. Iar in acele pachete venea adesea o sticluta cu leac pentru gat.
Bucatarul nostru face adesea acest leac, cand simte ca incepe sa il racaie gatul, il face si pentru mine, si pentru puiu. Intr-o cana pune miere si lamaie stoarsa in raport 1:1 (de ex. 3 lingurite de miere si 3 lingurite de zeama de lamaie). Il amesteca pana e omogen si il bea cu lingurita in inghitituri mici.
Sa vezi cum numai dupa 4-5 lingurite iti simti gatul cum se inmoaie ! Prea simplu, asa e? Dar functioneaza!

3 comentarii:

  1. 8 ani, incredibil cum trece timpul, parca mai ieri ne adunam in camera de camin la o "cantare" cu Bogdan si chitara lui!
    Iar despre leacul pentru gat - confirm, chiar functioneaza! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Da functioneaza! a fost un socul pt prima data, nu imi venea sa cred. dar dupa aceea nu mai exista altceva pt "rezolvarea" gatului

    RăspundețiȘtergere
  3. Si noi folosim aceasta reteta, cu jumatate de lamaie stoarsa, cealalta jumatate taiata marunt si amestecata cu zeama .

    RăspundețiȘtergere