9 mai 2012

De unde vine ploaia? si pireu de broccoli

Tu sti in locul in care locuiesti acum de unde vine ploaia? Adica daca te uiti pe cer si vezi norii in zare stii daca vin spre tine sau vor merge in alta parte?  Eu, aici, intr-un cartier al  Clujului inca nu stiu de unde vine ploaia. Nu mi-a zis nimeni, nici nu am intrebat. Dar in schimb la tara imi amintesc cum bunica ne zicea ca norii de ploaie vin dinspre casa lui tanti Lena, acest lucru mi-a ramas bine intiparit in minte si e util. La fel cum la Deva, locul meu natal, ploaia vine de la Cetate- aceasta de la tata o stiu, care poate la randul lui o stie de la parintii lui.
Ieri, ca un orasean dezorientat am gatit broccoli (care in mod normal nu ar trebui sa il fi cumparat ,caci cine stie in ce conditii s-a copt, caci la mine in gradina inca nu am pus nici rasadurile). Puiu n-a pus gura, dar bucatarul nostru (care gateste in continuare cu mare maiestrie, insa eu, povestitoarea m-am lasat de povestit)... m-a laudat. Si am decis sa va spun ca poti fierbe pe aburi broccoli, il poti pune in blender cu lapte sa il faci pasta, apoi pe foc cu putin unt (sau smantana) si sare. A fost bun langa carnea fiarta din supa.
Azi am fost mandra de puiu. Am venit amandoi acasa si dupa ce a vazut ca nu plecam nici cu tipete nici cu santaje la joaca pana nu mananc eu, s-a potolit si a disparut. mare liniste.. Oare ce face? Evadase pe balcon, gasise o galeata cu pamant si intr-o cutie niste seminte de fasole. si puiu s-a apucat sa le semene, fara nici o indicatie. Le-a pus in pamant, le-a acoperit , a venit la bucatarie dupa apa si le-a udat. Oau! Are 3 ani si deja stie. Mi-am confirmat ca merita sa facem impreuna cu el gradinaritul!

2 comentarii:

  1. Ceva cu broccoli am facut si eu ieri, o fi ziua internationala a lui si nu stiam :)).
    Mie mi se pare ca in mod normal ploaia vin dinspre vest - nord-vest , la Cluj, dar in ultimul timp vremea nu-i normala si am observat ca se manifesta foarte ciudat, de cand cu furtunile teribile din vara trecuta...

    RăspundețiȘtergere