20 august 2012

Supa de august

O supa rece de legume, inspirata din supa spaniola gazpacho, dar nu mi-am permis sa ii spun asa caci nu am respectat reteta traditionala.
O reteta in imagini sugestive.

1. Legume de calitate, de gradina, proaspete,  nu recomand legume din supermarket. 
Pentru 6 portii (mai putin nu merita sa faci,  e asa de buna incat sigur o persoana mananca 2 portii) :


2. Blenderul meu nu le toaca daca sunt mari asa ca le-am taiat bucati


3. Le-am blenduit amestecat, fin, dar au mai ramas bucatele mici



4.Sare, ulei de floarea soarelui presat la rece (de masline nu aveam), piper, busuioc.




5. La frigider o jumatate de ora, dar se poate si la temp camerei . Eu am mancat prima portie (de foame ) imediat dupa ce l-am terminat.


6. Cu paine prajita, sa tina un pic de foame :). Ojoaca!

4 comentarii:

  1. A VENIT BUCATARUL ACAS...(cam ca si lupul in povestea cu capra cu iezii....) si nu a mai lasat "mare branza" din supa rece.

    MMMMM a fost ff bun!

    RăspundețiȘtergere
  2. ce frumoase rosii aveti ... cred si io ca fac supa buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rosiile sunt din piata M. Viteazu din Cluj, la noi in gradina anul acesta nu s-au facut asa de mari si multe findca e seceta si nu am putut uda decat in weekend. Daca mergi in piata, producatorii locali (cu rosii de genul) stau in zona dinspre iesirea de la flori. daca ii auzi ca vorbesc maghiara , aia sunt si intr-adevar au rosii bune.

      Ștergere