31 martie 2015

Prima Claca : SAMBATA 18 APRILIE 2015


Locul fele-apa-fele-viz este acum exact cum spune denumirea: jumatate-apa-jumatate-apa

Azi au fost "bucatarul nostru" si cu un prieten sa incerce sa vada cum ar merge sapat lacul cu harletul, la picior, maini si roaba. Ca doar sunt NUMAI 27 mc  de scos (oau). 10 oameni , cate 2,7 mc/ persoana l-ar da gata intr-o zi. Hai 2 zile , ca te mai opresti la o poveste.... mai apar neprevazute.

Rezultat: acum nu merge. E prea multa apa, se umple groapa imediat dupa ce ai sapat-o.  Solutii? Inca nu stim. Mecanizat? Poate, dar nici utilajul inca nu poate intra. Mai rumegam. Mai studiem variante. Asteptam soarele, poate ne ajuta cu evaporarea.
Un lucru este cert: argila e buna. Va iesi o tencuiala de minune la casa.... insa nu putem sa-i sapam inca fundatiile ..cu apa-n cizme.



Intre timp, am zis sa incepem cu inceputul: curatat santul de la strada si curatat vegetatia care sta pe post de gard; asta ca un prim pas de a mai reduce apa de pe teren.

Astfel ca va invitam la claca. SAMBATA 18 APRILIE 2015

 Daca esti din Cluj si vrei sa dai o mana de ajutor , esti binevenit, impreuna cu familia. Bucatarul nostru va face un gulyas , copiii se vor distra cu broastele (da, pana atunci va fi o broscarie la noi) si vom curata cam 60 ml de sant si gard (nu taiem tot, doar uscaturile).

Te rugam sa iti anunti  participarea pe adresa: adina.sztahura@gmail.com sau daca ne cunoastem, pe telefon, facebook, etc. si vei primi mai multe detalii.

De data aceasta va fi o claca, nu il pot numi workshop; dar pe viitor  vom face si workshopuri de  permacultura, constructii naturale  sau gradinarit natural si atunci te voi invita din nou.

De-abia astept!



Un comentariu:

  1. Eu as fi dorit sa vin. Pacat ca am citit doar azi articolul. Astept cu siguranta invitatia viitoare :).

    RăspundețiȘtergere