10 august 2011

O plimbare pe Mures in sus- deznodamant


Am primit reclamatii ca postarea anterioara s-a terminat cam brusc... si nu era evident ca mai urmeaza ceva.
Intotdeauna ceva mai urmeaza : concluziile.
Va ziceam ca am invatat ceva de la grofii de pe valea Muresului  si anume cum sa imi asez casa : in cel mai frumos loc posibil de pe proprietatea mea, sa am vizibilitate maxima, poate spre dealuri si drum la cativa kilometri departare (ca la Ozd), poate spre Valea Muresului (ca la Uioara). Am mai invatat ca e frumos la tara si ca nu devii "taran" (in sensul peiorativ) daca locuiesti la tara. De fapt, cu niste imprejurimi ca pe valea Muresului, oricat de stresata as fi cand m-as intoarce acasa, simplul fapt ca as locui acolo m-ar calma si m-ar binedispune.
La intoarcere ne-am mai oprit la o alta casa de grofi din Bichis, la randul ei cu o priveliste deosebita. De data acesta casa e folosita, parea ceva institutie (primarie, scoala?) si fusese de curand festita (vopsita) pe o parte cu verde.. arata ca si casa cu doua fete. Amplasarea era interesanta, perpendiculara pe panta

Cam aceasta a fost micuta noastra plimbarica

2 comentarii:

  1. I-auzi, i-auzi mai, i-auzi la voi. Adica v-ati dus sa vedeti cum se vede din locul unde si-a facut omul casa. Faini sunteti la minte :-) O suta de ani si-o zi daca trecea, si nu m-as fi gandit. De-aia-i bine omul sa aiba prieteni cu blog, poate-i da si lui in cap ceva.

    Terenul de l-am luat e foarte... valurit. Adica are o coasta sudica cu o priveliste frumoasa, cativa kilometri tot inainte, si o coasta estica, care da spre o liziera de salcami. Partea spre sud e magnifica, sa tot pui pomi lacomi la soare, care sa-si duca roada repede-n parg. Partea spre est e mai discreta, are un platou frumos, bun pentru cladiri, pentru joaca de copii si alergatura de caine...

    Acum, ca v-am citit, incep sa cuget. Sper sa nu doara :-)

    RăspundețiȘtergere
  2. Si mie imi plac "prietenii cu(de) blog"! ca altfel probabil nici in "suta de ani si tri' zile" :-)) nu puneam botu' pe sucul de catina ...care se pare ca e preferatul meu! Cat despre terenul tau pare sa fie pi[c]toresc. Noi inca suntem in cautarea locului!

    RăspundețiȘtergere