10 august 2011

Pasta de dovlecel

Auzisem de ceva vreme ca se poate face o pasta de dovlecel cum faci salata de vinete care se intinde pe paine. Ieri am zis ca incerc. A fost un adevarat spectacol! Dar hai sa va povestesc toata tarasenia!
Eram doar eu in bucatarie (cea cu vorba, nu cu fapta) si am decis ca va fi victoria mea de data aceasta. Deja imi imaginam cum strang laudele de la bucatarul nostru! Reteta nu aveam, dar de imaginatie nu duc lipsa.
Am ras doi dovlecei pe razatoarea mica, i-am sarat si i-am lasat sa se faca in sucul propriu la foc mic in tigaie cu capac pana s-au fiert bine. Cand s-au racit putin, i-am tot strecurat pana a curs in mare parte zeama de pe ei (cred ca mai bine de jumatate din volum). I-am pus in castron si am adaugat vre-o 2 linguri de smantana. i-am gustat si eram incantata. Sunt buni!
"Ceapa le-ai pus?" vine bucatarul nostru si stramba din nas cand ii dau sa guste. "Nu.. " "dar hai gusta, si-apoi zi daca le trebuie ceapa". Gusta. "Pai eu le-as pune ceapa". OK., m-am dezumflat, trebuie sa imi reiau locul - ca ajutor de bucatar si initiator de retete noi. Am cedat locul bucatarului sef.
In final bucatarul nostru le-a mai adaugat: o lingurita de mustar, o ceapa mica tocata fin, 7 boabe de coriandru date prin mojar, putin patrunjel proaspat tocat, putin ulei, sare si piper. Au fost mult mai bune dupa ce le-a "dres" . Recomandarea lui este sa nu puneti deloc smantana.
In fine, mi-am mai revenit dupa ce am primit si putina recunoastere cum ca fara mine nu am experimenta atata in domeniul gatitului, si nici voi nu v-ati bucura de ceea ce gatim noi (sau de cum scriu?)
De fapt nici nu stiu daca cititorii acestui blog folosesc retetele, sau doar le place cum scriu???.. Sau amandoua?

3 comentarii:

  1. pai daca intrebi ... eu n-am facut nici o reteta citita pe blogul tau, desi unele mi-au ramas in minte ca trebuie incercate (tarta cu visine de ex); si cu toate astea, citesc consiincioasa fiecare postare! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. eu zic sa incerci!!!unele is chiar surprinzatoare de reusite! si daca ai intrebari ...suntem la dispozitie aproape 24/24 :P

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa ascultati de Mark...e un gurmand innascut!!!!..:)..felicitari,si eu invat multe de la voi...

    RăspundețiȘtergere