26 august 2011

Supa de broccoli


Am semanat asta primavara intr-o joaca seminte de broccoli (din plic)  intr-un ghiveci- jardiniera. Il tineam in bucatarie pe geam. Au crescut ceva plantute, firave, dese, iar prin mai le-am replantat in gradina de la tara. Nu le dadeam foarte mari sanse, caci erau cam prapadite rasadurile. Au avut noroc, fiindca a plouat bine saptamanile dupa ce le-am plantat si au crescut vazand cu ochii astfel ca am ajuns sa avem broccoli de mancat in gradina! Cine s-ar fi gandit!
Uite o reteta simpla de supa vegetariana. Prima data, eu am facut-o, dar a doua oara, cand a facut-o bucatarul nostru a iesit mai gustoasa, asa ca va voi spune reteta lui. A calit o ceapa taiata marunt si vre-o 4 morcovi medii taiati rondele. A pus apa, broccoli taiat bucati, vre-o 4 cartofi medii facuti cuburele, sare si patrunjel frunze. Au fiert si au fost delicioase. Broccoli i-a dat un gust puternic care aduce a conopida.
Am vazut si prin piata pe la nane ca au inceput sa cultive broccoli- evident daca au crescut la noi in gradina, cresc si in gradina lor. Mama mea le-a facut si ea nepotilor supa cu broccoli, dar ea a strecurat-o, caci puii sunt mofturosi dupa atata alint la bunici si nu mai mananca legumele bucati din supa. In schimb, le-a fiert taitei in zeama de la supa (cred ca avea si putina carnita de pui - "caci cum altfel sa iasa supa buna?")

Un comentariu:

  1. Data viitoare si eu vreau sa o gust ,la voi!...o fi f.buna...crema ...nu-mi place...

    RăspundețiȘtergere