11 septembrie 2015

XS-structura, DAY 9 sau ziua emotiilor

Daca nu intelegi despre ce  e vorba, am cateva posturi anterioare despre casuta XS pe care o contruim. Este o poveste cu mai multe episoare. Incepe aici .
Ridicam capriorii, cu sfori
Si am ajuns la sarpanta (structura acoperisului). Inca de dimineata ne-a tras o ploaie ca sa nu uitam conditiile meteo. Arhitectul meu si cu mine dormisem in oras, caci ne saturasem de cort, iar cand sa pornim spre santier am facut pana. Sigur, nicidata nu e momentul potrivit pentru pana, noi acum l-am avut :) , sambata la ora 7 pe ploaie....


Capriorii au mers destul de repede. Erau taiate chertarile si i-am prins in suruburi si piulite de structura metalica. Toate bune si frumoase si am ajuns la capriorii de pe capeti care stau practic departati de structura existenta metalica, reazema de cosoroabe, iar sus reazema unul pe celalalt.
Am fost foarte stresata pana i-am vazut fixati, ca sa nu cada careva de acolo de sus. Noroc cu colegul, care are experienta cu acoperisurile , a stiut cum sa faca sa ii ridicam sus. Am adus si doua ajutoare din sat care sa mai tina de sfori, caci am construit A-urile jos (cei doi capriori legati cu un cleste) si le-am ridicat la locul lor cu sfori.
Pregatim A-urile din capete

Ridicam A-ul din capat
Si acum am observat pasiunea colegului de a construi si cat de mult i-a placut, cai trebuia sa plece spre casa la ora 12 si a amanat pana a vazut sus capriorii de capeti. Stia ca noi nu aveam cum sa ii punem fara el sus, caci nu aveam experienta santierului.
Arhitectului meu si cu mine ne placea extrem de mult sa construim machete in timpul facultatii. Erau modele la scara 1:100, 1:200 a proiectelor noastre. Acum s-a schimbat doar scara machetei pe care o construim,  este 1:1 .
Am simtit o mare bucurie cand am vazut capriorii toti sus, fara nici un incident . In sfarsit am terminat structura! De acum urmeaza alte etape: inchiderile, invelitoarea din tigla si tencuielile.

Seara echipa a sarbatorit victoria , incercand un alt restaurant din zona, de data aceasta cu specific unguresc, la intrarea in satul Tureni, pe drumul mare. Si pe acesta il recomand cu placere.
Fixam cu un cui mare (25 cm) capriorii de cosoroaba


Iata ce draguta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu