11 martie 2011
Budinca de dovlecel- aproape ratata
Tu te enervezi cand ai in plan sa faci ceva dar din diferite motive, care nu tin de tine, nu mai poti face si trebuie sa amani? Asa s-a intamplat aseara cand eram pregatita sa scriu blogul, dar puiu s-a trezit si s-a mutat la noi in pat... asa ca a trebuit sa sting tot si sa ne culcam. Nu numai ca ne trezeste dimineata sau noaptea cateodata, dar si seara ne da stingerea ingerasul nostru drag.
Sa va spun cum a fost cu dovlecelul. Reteta e buna, de aceea o scriu , ca de alte dati iesea fara probleme. Un dovlecel ras (noi am decongelat unul) il pun in castron, adaug cam 2 oua si branza de burduf ( se mai poate si cas), patrunjel, chimion, sare. Vasul de yena il ung cu ulei, pun pesmet pe fund, pun in starturi "maglavaisul" intercalat cu pesmet (pesmetul are rolul de a mai trage din apa lasata de dovlecel). Deasupra rad cas si il pun la cuptor.
Al nostru de ieri era sa il ratez fiindca dadusem focul prea tare si s-a facut exteriorul iar in interior nu era copt. Cand l-am gustat era sec, dar Mark a venit cu ideea salvatoare sa inchid focul la cuptor si sa il las acolo. Ne-am luat gandul de la cina si am mancat paine cu zacusca. Dupa vre-o ora il gusta Mark si se facuse :) Noroc ca l-a gustat, caci eu il aruncam asa cum era.
Nu a fost cel mai reusit, dar l-am putut manca.
Aceeasi reteta se poate aplica la mai multe legume (prefierte), eu am mai facut cu brocoli si conopida, cartofi, legume din supa, poti pune si carne fiarta.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu