29 martie 2011

Supa prajita -episodul doi


Mai tineti minte ca la un moment dat am scris despre o supa prajita pe care bucatarul nostru a fuserit-o.
Ei, astazi a gatit-o cu placere si a iesit pe masura!
A taiat marunt o ceapa medie si a calit-o in ulei, a taiat marunt legumele (3 morcovi, 2 radacini de patrunjel, 1/2 capatana de telina). Peste ceapa calita a pus morcovii, i-a calit cam 5 minute, a pus patrunjelul, l-a mai lasat un pic, apoi telina si le-a mai lasat 5 minute. Apoi a turnat apa. A mai adaugat 2 pumni de fasole verde rupta, 5 cartofi taiati cuburi si verdeata (patrunjel si telina). Le-a sarat si le-a lasat sa fiarba. La sfarsit i-a pus doi pumni de mei si l-a mai fiert putin. De la acestia supa s-a ingrosat putin si nu a mai avut nevoie de rantas. In farfurie a dres-o cu smantana si 3 picaturi de lamaie.
Bucatarului nostru de aceea ii place aceasta supa fiindca poate simti gustul fiecarei legume in parte si fiindca e o abundenta de legume si te poti satura doar cu ea. Pe de alta parte, poate sa ii dea ultima tenta de aroma diferita, in functie de ce verdeata proaspata are (leustean sau tarhon sau marar sau patrunjel). Si asa se poate juca cu aromele (ca o doamna care isi alege parfumul zilei in functie de starea de spirit).

Un comentariu:

  1. Sinteti foarte "ÜGYES"....si bucatarul..si cine scrie....nici eu n-as putea mai bine....

    RăspundețiȘtergere