14 februarie 2011

Curcan umplut


Astazi va scriu destul de tarziu. Programul meu s-a schimbat, a fost prima zi inapoi la birou... dupa 2 ani minunati alaturi de puiu. Probabil ca de acum voi scrie seara.
Piesa de rezistenta a mesei data in cinstea puiului nostru a fost acest minunat curcan umplut. Il vedeti in poza ce bine arata!
Bucatarul nostru, care a devenit "domnul chirurg" de data aceasta :), a operat animalul. Operatia a reusit.
In umplutura a pus asa : o paine feliata de 700 gr pe care a inmuiat-o in lapte si a rupt-o cu mana, 5 oua, 1/2 praz tocat, 10 prune uscate din care a scos samburii si te-a taiat bucatele, 3 catei de usturoi maruntiti, patrunjel proaspat tocat, sare si nucsoara.
A umplut curcanul inclusiv in zona unde se intalneste pulpa cu corpul (daca ridici acolo pielea se face loc destul pt umplut). Inainte de ce sa umpli curcanul ii faci o cusatura si la final il cosi de tot . Trebuie cusut de la min. 1 cm de marginea pielei, sa prinzi carne si piele , ca sa nu se rupa.
La coacerea in cuptor trebuie avut grija caci carnea langa os se face mai greu (aceasta e o regula generala pentru orice carne cu os facuta la cuptor ), dar se poate si sa lasi prea mult carnea si sa devina seaca.
Noi o sa mai exersam, nu a fost coacerea perfecta.. mai ales ca e primul curcan! La noi a stat mai mult in cuptor decat trebuia. Dar bucatarul meu e sigur ca atunci cand va exersa de destule ori, ii va iesi o minunatie de curcan  care va merita tot efortul si incercarile.

Ieri am auzit o fraza care mi-a placut:
"Cel mai bun lucru pe care pot sa il port este bucurie" ( "the best thing I can wear is joy").

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu