22 aprilie 2011

Gulyas la mama lui acasa - episodul II

A venit si ziua in care am probat locul de foc.
La aparate este acum tata bucatarului nostru. El este maestrul in gulyas, il face cu placere si este un prilej de a ne simti bine in jurul focului, caci dureaza vre-o trei ore. Ca sa nu simtim foamea, dar mai ales ca sa ne stapanim pofta,a fost musai o tarie :)
Necesar pt. 8 persoane :
- 2 cepe mari curatate si taiate marunt
- 2 kg carne ( pulpa de porc a folosit acum ) taiata cubulete
- un castron mare de cartofi curatati si taiati cuburi
- sare, piper, chimion, boia si pt cei care vor mai condimentat ardei ute si boia iute (se  pune in farfurie)

A incalzit ceaunul, si l-a clatit cu apa calda.

 Focul nu a fost mare, doar cateva lemne, un pic de flacara.

A calit ceapa in ulei, atentie sa nu se arda , apoi a pus carnea si o cana de apa.

 La foc mic carnea a inceput sa lase grasime si sa se friga in sucul ei. A lasat carnea la facut cam o ora buna (timpul de frigere, evident, depinde de carne). A amestecat din cand in cand sa nu se prinda.


A condimentat cu sare, piper, boia dulce ca sa poata manca si puiu si chimion.


Cand a fost aproape gata carnea a pus cartofii si apa, la inceput foc mai puternic ca sa ajunga apa la fierbere.

Au fiert toate inca o jumatate de ora la foc mocnit.
Pozele se termina aici, fetele au plecat intr-o mica excursie si baietii au ramas sa pazeasca focul. Cand ne-am intors, baietii un pic suarati ca am stat cam mult, numai puiu fericit caci primise un castron de gulyas. A fost excelent insa nu a fost o surpriza caci bucatarului in cauza intotdeauna ii reuseste. Daca exerseaza de  40 de ani...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu