La aparate este acum tata bucatarului nostru. El este maestrul in gulyas, il face cu placere si este un prilej de a ne simti bine in jurul focului, caci dureaza vre-o trei ore. Ca sa nu simtim foamea, dar mai ales ca sa ne stapanim pofta,a fost musai o tarie :)
Necesar pt. 8 persoane :
- 2 cepe mari curatate si taiate marunt
- 2 kg carne ( pulpa de porc a folosit acum ) taiata cubulete
- un castron mare de cartofi curatati si taiati cuburi
- sare, piper, chimion, boia si pt cei care vor mai condimentat ardei ute si boia iute (se pune in farfurie)
- sare, piper, chimion, boia si pt cei care vor mai condimentat ardei ute si boia iute (se pune in farfurie)
A incalzit ceaunul, si l-a clatit cu apa calda.
Focul nu a fost mare, doar cateva lemne, un pic de flacara.
A calit ceapa in ulei, atentie sa nu se arda , apoi a pus carnea si o cana de apa.
La foc mic carnea a inceput sa lase grasime si sa se friga in sucul ei. A lasat carnea la facut cam o ora buna (timpul de frigere, evident, depinde de carne). A amestecat din cand in cand sa nu se prinda.
A condimentat cu sare, piper, boia dulce ca sa poata manca si puiu si chimion.
Cand a fost aproape gata carnea a pus cartofii si apa, la inceput foc mai puternic ca sa ajunga apa la fierbere.
Au fiert toate inca o jumatate de ora la foc mocnit.
Pozele se termina aici, fetele au plecat intr-o mica excursie si baietii au ramas sa pazeasca focul. Cand ne-am intors, baietii un pic suarati ca am stat cam mult, numai puiu fericit caci primise un castron de gulyas. A fost excelent insa nu a fost o surpriza caci bucatarului in cauza intotdeauna ii reuseste. Daca exerseaza de 40 de ani...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu