25 februarie 2011

Despre boabe colorate

Pentru povestea din seara aceasta, m-am chiar documentat :).
Vreau sa va prezint camara bucatarului nostru: de la stanga la dreapta
randul din fata: mazare verde, mei, mazare galbeana
randul din spate: naut,linte maro, linte rosie si bulgur (mai timid)
Am cauta pe net cam o jumatate de ora despre aceste boabe. Noi le consumam in primul rand pentru varietatea de gusturi. Dar se pare ca sunt si bogate in fibre, proteine, vitamine si minerale (mult Fe, Mg, Cu, Zn, Se,Ca).
Pe naut il declar campion la inlocuit carnea (pt. vegetarieni), chiar mai eficient decat soia, dar si lintea il urmeaza indeaproape cu acest rol.
Meiul de exemplu este folositor pentru sanatatea parului, dintilor, unghiilor, pieli, iar mazarea previne riscul accidentelor vasculare.
Se pare ca toate ajuta la diminuarea colesterolului.
Ce mai, sunt bune la gust si folositoare organismului. Folositi-le cu incredere !

Un comentariu: