6 mai 2011

Sos pentru quinoa


Candva, saptamana trecuta bucatarul nostru a preparat un sos foarte interesant. L-a folosit pentru quinoa fiarta, langa ficatei de pui. Nu eram in bucatarie cand l-a facut, si cand a fost gata si l-am gustat am simtit ceva deosebit, parca un ingredient care nu ar fi fost natural sa fie acolo. Putin acrisor, putin dulceag.. ce-o fi?
Era dulceata de merisor facuta de mama bucatarului nostru.
Cum a facut: a tocat cateva fire de ceapa verde,  leurda si mult patrunjel. In tigaie a pus ulei de masline, verdeturile tocate, suc de rosii din conserva (rosii in suc propriu, nu sos de rosii gata preparat care are prea multe ingrediente), 2 lingurite de dulceata de merisor, 2 lingurite de sana, sare.
S-a facut rapid pe foc si l-a turnat peste quinoa. Puiu a fost tare bucuros sa vada "paste cu sos" si a papat ... nu chiar o farfurie mare (cum mananca pastele adevarate), dar o portie buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu