15 mai 2011

Flori, fete, filme

Aceasta postare trebuia sa apara vineri, dar nu stiu din ce cauza blogul n-a mers, asa ca a ramas pe azi.
(este vorba despre weekendul trecut, cand a fost super frig).
Nu stiu daca voi v-ati jucat cand erati mici acest joc;  noi, cand eram la bunica la tara, il jucam frecvent. pe banca, in fata portii: erau 2 echipe, se alegea  o categorie (flori, fete, filme, baieti etc.), un reprezentant de la o echipa primea un cuvant din acea categorie iar echipa trebuia sa il tot intrebe pana il ghiceau. El avea voie sa spuna doar da si nu.
Mi-am amintit de acest joc fiindca m-am gandit sa va prezint florile din gradina de la tara. Majoritatea sunt acolo de demult. Nu-mi amintesc de bunica sa fi avut pasiune pentru ele, nici sa o preocupe foarte mult, insa mama spune ca bunica ei (prima proprietara a casei) avea flori multe si frumoase.

Preferatele mele sunt lalelele.  Mama spune ca sunt acolo de cand se stie ea.  Oau, lalale autohtone, care miros foarte frumos, fin si delicat.

Buchetul meu de mireasa a fost facut din flori din aceasta gradina, lalele galbene si lacrimioare.

Bucatarul nostru in weekend a fost constructor :). A facut o alee din caramida veche. De fapt, nu stiam ce sa facem cu un morman de caramida si ca sa scapam de el, l-a transformat intr-o alee ce duce spre curtea vecinei. (La tara, daca doi vecini se inteleg mai bine, au o portita intre proprietati)

Vremea, nu tocmai prielnica, i-a facut pe baieti "sa-i dea bataie" si sa fie eficienti.

In mai putin de o ora, partial pe ploaie au facut un inceput promitator de alee. In loc de boloboc, au avut un pahar cu tuiculita.

Un comentariu:

  1. Sa stiti ca e f fain!ALEEA!!!Si la noi se comporta bine,mai trebuie sa aducem nitel NISIP....de la marginea padurii.se comporta bine...nu se lasa...e O:K:!!!si acolo unde era numai argila,am plantat smocuri de iarba,le-am tranbordat...

    RăspundețiȘtergere