Asadar, eu sunt responsabila cu friptul pane a mancarii, de aceea nici nu mancam des astfel de mancare. Azi, cum ne-am mai racorit de la "vihor" si am stat in casa, mi-am exersat "muschii" de bucatareasa cu un dovlecel pane- a fost prima data cand am facut. Este extrem de simplu, nu are cum sa nu iasa, mai ales daca ai mai fript alte legume sau carne pane.
Am curatat un dovlecel zucchini de coaja si l-am taiat rondele groase de un deget, am scos mijlocul la fiecare fiindca nu imi place, le-am sarat si le-am lasat 10 minute sa "sada". Apoi am pus ulei in tigaie la incins, le-am dat prin faina, apoi prin ou (2 oua batute ca la papara). Am preconizat ca imi intra cam 7 rotocoale odata in tigaia mea si am avut grija ca la fiecare tura sa le am pe toate pregatite.
Le-am servit cu bere (puiu, fara). Lui puiu i-au placut, a mancat vre-o trei inainte de ce sa treaca pe dreapta. I-am spus ca sunt roti de caruta, nu dovlecel, sa nu-i vina vrea-o idee- preconceptie cum ca n-ar fi bun.
Reteta "IMBUNATATITA"..mama mi-a spus sa NU LE PUN SARE!Sa le dau prin faina..si in Ouale pregatite sa pun sare si piper!Chiar pt faptul sa nu lase "APA"..Am incercat,se prinde atit faina,cit si ouale mai bine,si la gust sint f.bune,mai crocante..sa nule pui strins una peste alta,ca si dupa frigere,lasa apa....
RăspundețiȘtergere