E perioada pusului pe iarna. Vreau nu vreau, in ultimele weekenduri am cam facut gemuri, bulion, am pus dovlecei si fasole la congelator. Si uite ca ieri am facut pasta de ardei si gogosari. Extrem de simpla!
Am spalat ardeii si gogosarii, i-am curatat, inlaturand mijlocul cu seminte si coada (bunica nu arunca acesta parte a ardeiului, ci o folosea ulterior prin supe - mai dadea un pic de gust). Am pus pe rand ardeii in robotul de bucatarie si i-am tocat fin (am incercat difetite discuri, dar pana la urma cutitul a fost cel mai eficient) si le-am adaugat 6o grame (3 linguri) de sare mare de muraturi pentru 1 kg de pulpa tocata rezultata. Le-am amestecat bine si am lasat sa se topeasca sarea. Dupa 15 minute am umplt borcanase sterilizate si le-am strans bine capacul. Folosim pasta in ciobe, mancaruri cu legume, si trebuie sa avem grija cand o folosim sa nu mai saram restul mancarii.
Si eu o sa fac!
RăspundețiȘtergere